maandag 11 december 2017

VS-training van Iraakse elitetroepen in het slop

8 december - De VS hebben na de slag om Mosoel tussen juli en oktober helemaal geen nieuwe rekruten meer opgeleid voor de Iraakse Counter Terrorism Service (CTS), een special forces brigade die de speerpunt vormde bij de verovering van de stad op ISIS door de regeringstroepen, aldus Al-Monitor.
Het onderdeel - door de VS oorspronkelijk bedoeld voor inlichtingen. en speciale operaties - is ingezet als elite infanterieregiment bij de stadsoorlog en heeft daarbij 40% verliezen geleden.
Tussen oktober 2014 en 5 december van dit jaar hebben de VS meer dan 100.000 Iraakse veiligheidstroepen getraind, waaronder 14.800 troepen voor terreurbestrijding, daarbij 5000 CTS en andere elite-eenheden zoals de Emergency Response Division (ERD), die onder het ministerie van binnenlandse zaken valt.
Als reden voor de stand van zaken geeft een woordvoerder van de coalitie tegen ISIS aan dat er tot oktober geen kursus is gehouden. Maar het Pentagon zelf stelt ook vraagtekens bij de effektiviteit van de opleidingen in Irak. En de Washington Post heeft bericht dat CTS-troepen nu de leiding hebben bij het beveiligen van eerder door de Koerden gekontroleerde regio's
Bron: Al-Monitor (Jack Detch)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten