dinsdag 18 juli 2017

Chinese leger oefent in Tibet en boven zee

17 juli - Een complete Chinese brigade heeft in Tibet een 11 uur durende oefening met scherpe munitie gehouden, zo is afgelopen weekend bekend gemaakt. In het Chinese leger telt een brigade tussen de 4000 en 7000 soldaten. De betrokken brigade is één van twee brigades bergtroepen in Tibet en is gestationeerd in de regio Linzhi in het oosten.
De oefening wordt in verband gebracht met de toegenomen spanningen in het grensgebied tussen China en India. India heeft in omstreden grensgebieden met China rond 200.000 soldaten gestationeerd.
Later werd gemeld dat het Westelijke Legercommando (Xinjiang en Tibet) van China vorige maand tienduizenden tonnen militaire voertuigen en uitrusting naar de regio ten zuiden van het Kunlun gebergte in het noorden van Tibet heeft gebracht nadat het grenskonflikt oplaaide.
Ander nieuws is dat Chinese gevechtsvliegtuigen (waaronder zes bommenwerpers H-6K) afgelopen week over grote afstand hebben geoefend boven het Kanaal van Bashi (tussen Taiwan en de Filipijnen) en de straat van Miyako (tussen de Japanse eilanden Miyako en Okinawa. Beide zeestraten zijn uitgangen naar de westelijke Stille Oceaan.
Bronnen: South China Morning Post (Liu Zhen), Japan Times (Jesse Johnson)
AANVULLING: Op 2 juli is de  Tianlangxing, een spionageschip van de Chinese marine door de Straat van Tsugartu, tussen de Japanse hoofdeilanden Honshu and Hokkaido naar de Pacific gevaren. Dit was twee dagen voor Noord-Korea een raket testte die mogelijk een intercontinentaal bereik heeft. De Nikkei Asian Review denkt dat China het schip erop uit had gestuurd omdat het voorkennis had over de Noord-Koreaanse test.
Bron: Nikkei Asian Review

Geen opmerkingen:

Een reactie posten