donderdag 1 juni 2017

VS trekken materieel terug uit Zuid-Korea in het kader van een reorganisatie

26 mei - De VS trekken voorwaarts gestationeerd militair materieel terug uit Zuid-Korea om daarmee een pantserbrigadegevechtsteam in de VS zelf te kunnen uitrusten. Het is onderdeel van een omvangrijker proces om lichtere infanteriebrigades om te bouwen tot zware pantsereenheden. In dat kader wordt al het 15e pantserbrigadegevechtsteam gevormd en vervolgens het 16e dat gebruik zal maken van het zware materieel dat terugkomt uit Zuid-Korea. Deze 16e brigade zou wel bestemd blijven als roterende eenheid voor inzet in Zuid-Korea.
Het materieel is afkomstig uit Army Prepositioned Stocks (APS), te vergelijken met wat er in het Limburgse Eygelshoven staat. De Amerikaanse landmacht wil deze voertuigen in de toekomst vaker gaan gebruiken voor training en oefeningen in plaats van alleen voor een grote oorlog.
Bron: Defense News (Jen Judson)
UPDATE: 28 mei - Een andere reorganisatie van de struktuur van de VS-landmacht is de vorming van zes regionaal ingedeelde kaderbrigades om troepen van bondgenoten te trainen. Zo'n Security Force Assistance Brigade bestaat uit 500 ervaren officieren en onderofficieren zonder veel manschappen. De eerste ervan begint in oktober in Fort Benning en in 2022 moet het proces voltooid zijn. In Afghanistan en Irak is al ervaring opgedaan met deze trainingsbrigades, maar toen werden ze gevormd door bij bestaande brigadegevechtsteams het kader weg te halen.
Bron: Army Times (Meghann Myers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten