dinsdag 21 maart 2017

Logistiek van de VS-troepen in Europa

17 maart - Defense News wijdt een artikel aan het 21e Theater Sustainment Command, de Amerikaanse eenheid die verantwoordelijk is voor de Amerikaanse troepenbewegingen in Europa. Dit jaar is een compleet pantserbrigadegevechtsteam (de 3e brigade van de 4e divisie uit Fort Carson in Colorado) voor een rotatie van negen maanden overgebracht naar Europa. Meer dan 2000 stuks materieel zijn de oceaan overgegaan en aangekomen in Bremerhaven en vandaar naar het verzamelgebied in Polen. Daarvan zal een bataljon worden verplaatst naar de Baltisch regio (Atlantic Resolve North) en een bataljon naar Roemenië en Bulgarije (Atlantic Resolve South). De hoofdmacht blijft in Polen waar een aantal van de beste oefenterreinen zijn, zoals Drawsko Pomorskie.
De commandant van het 21e verwacht dat de rotaties minstens vijf jaar zullen duren, de volgende - het 2e Brigadegevechtsteam van de 1ste Pantserdivisie - wordt in september verwacht. In september zal de aankomst van de Amerikaanse troepen via meerdere havens plaatsvinden.
In juni zal de oefening Saber Strike worden ondersteund in de Baltische landen en in juli Saber Guardian in Roemenië, Bulgarije en Hongarije. Voor Saber Guardian zal ook gebruik worden gemaakt van de Army Prepositioned Stocks (APS-depots zoals in Nederland en Duitsland) die bedoeld zijn voor de aanvoer van versterkingen in crisissituaties.
In de toekomst zal een groter deel van het transport via de weg plaatsvinden in plaats van per trein zoals nu. Deze keer werd er zelfs gebruik gemaakt van een oude spoorlijn uit de Tweede Wereldoorlog die de nazi's hadden aangelegd naar het concentratiekamp Bergen-Belsen.
Bron: Defense News ((Jen Judson)
UPDATE: 12 april - Bij de Stars and Stripes een portret van de logistieke brigade van de VS die aktief is in Europa, de 16th Sustainment Brigade, gestationeerd in Duitsland (Baumholder). De brigade ondersteunt transporten in Europa en Afrika en heeft drie bataljons: 18th Combat Sustainment Battalion (Grafenwöhr), 16th Special Troops Battalion (Baumholder) en 39th Transportation Battalion (Kaiserslautern). Volgens het artikel zijn er ook troepen van de brigade in Italië (Vicenza). Naast training met NAVO-partners valideert de brigade routes voor konvooien en verdeelt brandstof en voorraden over voorwaarts ingezette troepen, zoals nu in de Baltische staten, maar ook in Georgië en Spanje.
Dit voorjaar komen er twee extra ondersteuningsbataljons uit de VS om te helpen bij het werk.
Bron: Stars and Stripes (Jennifer H. Svan)
UPATE 2: 13 juli - Artikel over een oefening van het 3e Pantserbrigadegevechtsteam van de VS in Roemenië en training van deze eenheid in Hohenfels (Duitsland) met onder meer een Oekraïense en een Albanese compagnie.
Bron: Defense News (Jen Judson)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten