vrijdag 10 februari 2017

VS luchtgevechtsbrigade aangekomen in Antwerpen

8 februari - De 10e Luchtgevechtsbrigade (Combat Aviation Brigade) van de 10e Mountain Division uit Fort Drum in New York is begonnen meer dan 700 stuks materieel uit te laden in de haven van Antwerpen. Bijna 2000 soldaten van de brigade met hun materieel worden de komende negen maanden ingezet in het kader van Operation Atlantic Resolve ter versterking van de Amerikaanse aanwezigheid in Europa.
Bron: US Army Europe
UPDATE: 12 februari - Gemeld wordt dat ook in Bremerhaven begonnen is met het uitladen van 94 helikopters (Chinook, Apache, Black Hawk) en trucks van 10th Combat Aviation Brigade. Het grootste deel van het materieel gaat naar een basis van US Army in Illesheim in Beieren, maar een deel gaat door naar Litouwen en Roemenië.
Bron: Associated Press
UPDATE: 22 februari - Vier Apache gevechtshelikopters van 1ste bataljon, 501ste Luchtmachtregiment  zijn aangekomen op vliegbasis Ramstein. Ze werden getransporteerd in twee C-5 Galaxy transportvliegtuigen (één maximaal belanden met drie Apaches en de andere met één). Ze zullen zich bij de 20 andere Apaches in Hillesheim voegen alvorens verder te gaan naar Letland, Polen, Roemenië en mogelijk nadere NAVO-landen voor een inzet van 9 maanden. De andere Apaches zijn in het weekend per schip aangekomen in Bremerhaven. Er zijn ook nog 24 Apaches van het 1ste bataljon van het 3e Luchtmachtregiment, die nog steeds vast in Duitsland zijn gestationeerd. Het was de bedoeling dat die uit Europa zouden worden teruggetrokken, maar voorlopig blijven ze.
Bron: Stars and Stripes (Jennifer H. Svan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten