donderdag 5 januari 2017

Snelle interventie VS-mariniers vorig jaar in Libië

4 januari - De snelle interventiemacht van de VS-mariniers voor Afrika is vorig jaar in aktie gekomen om een gewonde militair van de special forces te evakueren in Libië, zo heeft de commandant verklaard.
De eenheid telt rond 800 mariniers waaronder een versterkte infanteriecompagnie. Ze kan in aktie komen voor evakuatie of veiligstellen van vliegend materieel (tactical recovery of aircraft and personnel - TRAP), evakuatie en versterking van ambassades en andere spoedopdrachten in Afrika. Ze waren paraat voor een periode van een half jaar in 2016 met een zogenaamde N-plus-6 status (in aktie kunnen komen binnen zes uur) op de Spaanse basis Moron.
De operatie werd in dit geval uitgevoerd met een C-130 Hercules, omdat de gewonde inmiddels al in de stad Misrata was. De soldaat werd overgevlogen naar het militair hospitaal in Landshut voor behandeling van een oogwond. Een alternatief in lastiger omstandigheden was de inzet van Ospreys geweest (hybride van vliegtuig en helikopter).
Bron: Military.com (
Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crisis Response-Africa een aantal van zijn middelen kwijtraakt als gevolg van maatregelen om de paraatheid in de VS zelf te vergroten. Er zullen in de toekomst zes in plaats van twaalf MV-22B Ospreys beschikbaar zijn en drie in plaats van zes C-130 Hercules.
In juli en augustus waren 200 militairen van de eenheid twee maanden paraat met vier Ospreys in de Oegandese hoofdstad Entebbe in verband met de krisis in Zuid-Soedan.
Bron: Military.com (Hope Hodge Seck)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten