woensdag 18 januari 2017

Rusland versterkt bases in Syrië en op de Krim

15 januari - Rusland gaat de vlieg- en marinebases in Syrië versterken. Op de vliegbasis Hmeimim bij Latakia wordt een tweede startbaan hersteld en de marinebasis in Tartus wordt gemoderniseerd, zodat grotere schepen zoals kruisers kunnen worden afgehandeld. Op Tartus blijven ook S-300 systemen voor de luchtverdediging en Bastion raketlanceerders voor de kustverdediging.
Afgelopen week zijn 12 Su-25 gevechtsvliegtuigen extra naar Syrië gestuurd. Dit nadat was aangekondigd dat het vliegdekschip Admiral Kuznetsov zou worden teruggetrokken. Het is echter ook mogelijk dat de Su-25s bestemd zijn voor de Syrische luchtmacht. De kapaciteit van Hmeimim, gebouwd in 2015, is 50 militaire vliegtuigen, verder Mi-24 gevechtshelikopters en Mi-8 transporthelikopters. Een Israëlische satelliet zou vorige week beelden van SS-26 Iskander geleide wapens voor de middellange afstand (zowel konventioneel als nukleair inzetbaar) hebben genomen. Deze kunnen Cyprus bereiken.
Op de Krim is het modernere regiment S-400 luchtverdedigingssysteem Triumf van de 4e luchtmacht in het Zuidelijke Militaire Distrikt in aktieve dienst gekomen. De S-400 was daar al aanwezig vanaf 2016 voor training en testlanceringen.
Bronnen: Daily Telegraph (Josie Ensor), Tass, Reuters (Vladimir Soldatkin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten