maandag 2 januari 2017

Momenteel geen VS-vliegdekschip in het Midden-Oosten

28 december - Op 26 december verliet het eskader van vliegdekschip Dwight D. Eisenhower het Europese operatiegebied (theater of operations) na maandenlang met Carrier Air Wing 3 te hebben deelgenomen aan de oorlog tegen ISIS. Ze worden op 30 december in de thuishaven Norfolk verwacht. Dat betekent dat er momenteel geen VS-vliegdekschip is in het Midden-Oosten.
De aflossing, de George H.W. Bush, zal volgens de marine waarschijnlijk niet voor de ambtsaanvaarding van president Trump uitvaren. Het gat dat valt  - hoewel niet uitzonderlijk - zou wel eens twee maanden kunnen omvatten. Als verklaring wordt gegeven dat het opkalefateren van de Bush meer tijd heeft gekost dan verwacht. Geforceerde training van de bemanning had een eerder vertrek mogelijk gemaakt, maar kennelijk is daar niet voor gekozen.
Bron: Defense News (Christopher P,. Cavas)
UPDATE: 31 december - Het Amerikaanse vliegdekschip Carl Vinson met escorte gaat eind volgende week op pad naar de Stille Oceaan. Dit is het operatiegebied van de Zevende Vloot. De groep gaat naar verwachting niet naar de Perzische Golf.
De groep bestaat verder uit de destroyers Wayne E. Meyer en Micheal Murphy (thuishaven Pearl Harbour) en de kruiser Lake Champlain. Bij de Vinson hoort Carrier Air wing 2, die bestaat uit het 4e maritieme gevechtshelikoptersquadron, het 78ste maritieme aanvalshelikoptersquadron, gevechtssquadrons 2, 34, 137 en 192 (vliegtruigen), het 113e early warning squadron, het 136ste elektronische oorlogssquadron en het 30ste logistieke ondersteuningssquadron.
Bron: Navy Times (David B. Larter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten