zondag 23 oktober 2016

Russische vloot kan vandaag het Kanaal passeren

20 oktober - Een task force van de Russische marine bestaande uit het vliegdekschip Admiraal Kuznetsov (rompnummer 063) en zeven begeleidende schepen kan vannacht door het Kanaal varen op weg naar de Syrische kust, aldus het Britse ministerie van defensie. Ter hoogte van Noorwegen werd het vliegdekschip begeleid door de nucleair aangedreven kruiser Peter de Grote (Pyotr Veliky - rompnummer 099) en de onderzeebootbestrijders (destroyers) Severomorsk en Vice-Admiraal Kulakov samen met vier bevoorradingsschepen
Tegelijkertijd gaan twee Russische schepen vanaf Portugal noordwaarts om de vloot te ontmoeten. De Britten laten het Russische eskader op afstand volgen door het fregat Richmond en de destroyer Duncan. Na Dover zal de destroyer het volgen alleen voortzetten. De twee Russische korvetten die uit het zuiden komen zullen worden tegemoet gevaren door een tweede Britse destroyer, de Dragon.
Volgens een NAVO-bron heeft de Kuznetsov de gevechtsvliegtuigen bij zich die de luchtaanvallen op Aleppo kunnen versterken. Het Russische staatspersbureau zei in juli dat het vliegdekschip van oktober tot janauri deel gaat nemen aan de operatie in Syrië.Volgens de NAVO is het de grootste Russische vlootbeweging sinds het einde van de Koude Oorlog en doet de hele Noordelijke vloot en een groot deel van de Baltische vloot mee.
De Kuznetsov is eerder in de Middellandse Zee geweest in 1995-96, 2007-2008, 2011-2012 en 2014. Ze is uitgerust met Granit anti-scheeps-kruisraketten.
Bron: The Guardian (Peter Walker)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten