zondag 7 februari 2016

Verdere integratie Nederlandse leger en Bundeswehr

4 februari - Er zijn een aantal maatregelen bekend gemaakt over de verdere integratie van het Nederlandse leger en de Bundeswehr. De beide ministers van defensie (Hennis en Von der Leyen) hebben een letter of intent getekend.
Een Duits marinebataljon (800 militairen) dat bestaat uit marinebewakers, marineduikers voor het ruimen van mijnen en enterploegen, zal in 2018 geïntegreerd zijn in de Nederlandse marine. De Duitse marine zal medegebruik krijgen van het amfibische transportschip Karel Doorman. Over de financiële regeling hiervan moet nog worden onderhandeld.
Er is ook een technische overeenkomst ondertekend over de integratie van de Nederlandse 43ste Gemechaniseerde Brigade in de 1ste Panzer Division van de Bundeswehr. Daarmee zijn twee van de drie Nederlandse brigades onder Duits bevel gesteld, aangezien de 11e Luchtmobiele Brigade (Air Mobile) al was geïntegreerd in de Duitse snelle interventiedivisie (DSK).
Er zit ook nauwere samenwerking aan te komen op het gebied van luchtafweer. De Duitse landmacht heeft na het afstoten van de Gepard luchtafweertanks naar Brazilië en Roemenië geen eigen systeem voor nabijverdediging tegen luchtdoelen meer.
Bron: Defense News (Lars Hoffmann)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten