donderdag 7 januari 2016

VS hebben tegen de 25.000 militairen in Zuid-Korea

6 januari - De VS hebben bijna 24.900 soldaten in Zuid-Korea, rond twee derde landmacht, een derde luchtmacht en kleine kontingenten matrozen en mariniers. Grote onderdelen zijn het 8ste leger en het hoofdkwartier van de de 2de Divisie Infanterie. Afgelopen zomer is het 1ste brigadegevechtsteam van die divisie gedeaktiveerd vanwege bezuinigingen. In plaats daarvan worden nu vanuit de VS roulerende brigadeteams gestuurd.
Het 7e Luchtmachtcommando heeft de 51ste Fighter Wing op vliegbasis Osan en de 8ste Fighter Wing op Kunsan. Beide eenheden hebben meer dan een dozijn F-16s, het 51ste heeft ook A-10s.
Na de laatste Noord-Koreaanse kernproef zullen detektiemiddelen vanuit de VS worden ingeschakeld. Het gaat om het vliegtuig voor stralingsonderzoek WC-135 Constant Phoenix en het Air Force Technical Applications Center (AFTAC) in Florida dat technische data van kernproeven onderzoekt en analyseert. Vijf technische operationele squadrons van dit centrum zijn afgelopen oktober geaktiveerd (voor het eerst sinds 1980) om nukleaire technische gegevens van Noord-Korea en Iran te onderzoeken.
Bon: Military Times (Oriana Pawlyk, Michelle Tan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten