dinsdag 22 december 2015

Engeland zou troepen naar Libië gaan sturen

17 december - Volgens de Daily Mail zou Engeland voorbereidingen treffen om 1000 reguliere militairen en special forces naar Libië te sturen. Defensie werkt aan een plan om soldaten te zenden om het Libische leger te trainen. Een klein team zou vooruit worden gestuurd om het terrein te verkennen. Special forces van de SAS zouden meegaan, niet in een gevechtsrol, maar met de bewapening om belangrijke ISIS-doelen uit te kunnen schakelen. ISIS in Libië beschikt naar schatting over 2-3000 strijders, waarvan 1500 in Sirte. De Britse plannen zouden een bijdrage zijn aan een 6000 militairen sterke operatie onder leiding van Italië om lokale strijdkrachten de trainen en te ondersteunen.
 * Gisteren hebben een aantal elkaar bestrijdende Libische partijen onder regie van de VN een overeenkomst getekend om een regering van nationale eenheid te vormen. Als het bericht over de Italiaans-Britse operatie op waarheid bericht is het tijdstip van uitlekken - voor een officieel verzoek van de nieuw te vormen regering - bijzonder ongelukkig.
Eveneens gisteren is een groep special forces van de VS die onder vederlicht cover Libië was binnengekomen het land razendsnel weer uitgezet. De groep was met automatische wapens gearriveerd onder het mom van een vriendschappelijk bezoek aan hun maten in het Libische nationale leger. Nadat snel daarna hun foto's verschenen op een Facebookpagina van de Libische luchtmacht, konden ze rechtsomkeert maken.
Bronnen: Mail Online (Larisa Brown), AFP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten