donderdag 29 oktober 2015

VS-leger leent helikopters en ander materieel voor NAVO-oefening

26 oktober - US Army in Europa moet wapens en uitrusting lenen van de Europese bondgenoten om deel te kunnen nemen aan de grote NAVO-oefening van dit jaar. Het gaat onder meer om Britse helikopters, Brits en Duits brugleggend materieel en Hongaarse luchtafweer.
De laatste jaren hadden de VS veel materieel uit Europa teruggetrokken, drie jaar geleden vertrok het laatste Amerikaanse tankbataljon en deze lente werd aangekondigd dat 54 gevechtshelikopters zouden teruggaan naar de VS. Maar vanwege de konfontratie met Rusland zijn er nu weer plannen om wapensystemen zoals Blackhawk helikopters van tijd tot tijd naar Euroipa te laten gaan voor oefeningen. Zeetransport kan echter twee weken duren en luchttransport is kostbaar. Er is ook beloofd om 250 tanks, pantservoertuigen e.d. voorwaarts te positioneren in de oostelijke NAVO-leden.
Het bericht er nu moet worden geleend is volgens het artikel in World echter ook een signaal aan de bondgenoten dat ze eens op moeten schieten met het besteden van 2% van hun njationaal produkt aan militaire uitgaven, een afspraak binnen de NAVO.
Bron: World Magazine (Michael Cochrane)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten