woensdag 11 maart 2015

Zwaar materieel van 3e Infanteriedivisie naar Oost-Europa

9 maart - Rond 3000 militairen van het 1ste Pantserbrigadegevechtsteam van de 3e Infanteriedivisie uit Georgia (VS) met 750 voertuigen en zwaar materieel (tanks, infanterievoertuigen, artillerie en helikopters) zijn op weg naar de Baltische staten. Het materieel is vandaag deels per schip in Riga aangekomen op de Liberty Promise. Een goederentrein met Amerikaans militair materieel is afgelopen december ook gesignaleerd in Letland (station Dalbe, bijna 30 km van Riga). De troepen gaan in mei oefenen in het kader van Operation Atlantic Resolve. Het personeel is deels al aangekomen en de rest volgt volgende maand. Ze lossen het 2e Cavalry Regiment van het US Army Europe af dat terug zal keren naar de kazerne in Vilseck in Duitsland.
De brigade van de 3e Divisie is momenteel speciaal bedoeld voor inzet in Europa (regionaal gelieerd heet dat). Het concept verbindt bepaalde onderdelen met vaste buitenlandse partners en regio's. De troepen worden ingezet tot half juni, maar als ze terugkeren blijft het materieel achter in Europa.
Bronnen: Stars And Stripes (Jon Harper), Russia Today
Update: 17 maart - Er zijn verschillende opties om het achterblijvende materieel op te slaan. Het kan in depot in Duitsland, op voorwaartse lokaties in Oost-Europa, of een kombinatie van beide. Als gekozen wordt voor Oost-Europa zal het materieel als interimoplossing eerst opgeslagen worden op de kazerne Coleman Barracks in Mannheim.
Overigens denkt de commandant van US Army Europe, luitenant-generaal Ben Hodges, niet dat Rusland momenteel in staat is om gelijktijdig een vergelijkbare operatie in de Baltische staten als rond de Oekraïne uit te voeren. Dat zal volgens hem pas over drie of vier jaar het geval zijn.
Bron: Stars and Stripes (Jon Harper)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten