maandag 9 maart 2015

Vliegdekschip Roosevelt op weg naar het Midden-Oosten

5 maart - De Carrier Strike Group 12 van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt (CVN-71) is uitgevaren uit de thuishaven voor inzet in het Midden-Oosten (het bereik van de Vijfde en Zesde Vloot). Van de groep maken verder deel uit de geleide-wapen-kruiser USS Normandy (CG-60), de geleide-wapen-destroyers USS Winston S. Churchill (DDG-81) en USS Forrest Sherman (DDG-98 en de destroyer USS Farragut (DDG-99).
Een lichte domper op het gebeuren vormt het feit dat onlangs tijdens een oefening bij Florida de Roosevelt en een groot deel van zijn eskorte door de Franse onderzeeër Saphir "tot zinken is gebracht". De Saphir was ongemerkt midden in het eskader opgedoken. De simulatie liet zien dat onderzeeërs nog steeds een serieuze bedreiging voor de vliegdekschepen vormen.
Bronnen: USNI News (Sam LaGrone), The Aviationist (David Cenciotti)
UPDATE: 17 maart - De Roosevelt is het operatiegebied van de Zesde Vloot (de Middellandse Zee) binnengegaan. Het eskader gaat dat van de USS Carl Vinson aflossen. Een squadron van vijf van een nieuwe versie elektronisch verkenningsvliegtuig, de E-2D Advanced Hawkeye, is aan boord van de aflossing.
Bron: Stars and Stripes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten