maandag 20 oktober 2014

Grootste oefening para's VS sinds 9/11

16 oktober - Afgelopen maand heeft de landmacht van de VS de grootste oefening voor grondtroepen gehouden sinds 11 september 2001. De twaalf dagen durende oefening op het Joint Readiness Training Center in Fort Polk, Louisiana, begon met een dropping van rond de 1000 paratroepen van het 2e brigadegevechtsteam van de 82ste luchtlandingsdivisie, de elite-eenheid die vaak aan het begin staat van een grote oorlog, op het terrein van de oefenvijand (een bataljon). De brigade moest een bruggenhoofd openen, waar vervolgens met zware vrachtvliegtuigen 4000 paratroepen en 2000 militairen ter versterking met pantservoertuigen, zware wapens en gevechtshelikopters werden ingevlogen. Er was ook voorzien in luchtsteun en special forces die al eerder ter plekke waren.
De oefening (het type heet Joint Operation Access Exercise - JOAX) lijkt een generale repetitie voor de inzet van grondtroepen op grote schaal tegen ISIS. De Amerikaanse legerleiding moet kennelijk met die mogelijkheid rekening gaan houden.
De brigade is aan de beurt om deel uit te maken van de US Global Response Force, de grond-lucht snelle interventiemacht, waarbij steeds gedurende acht maanden een brigade paraat staat om wereldwijd te kunnen optreden.
Bron: The Huffington Post (David Wood)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten