maandag 10 maart 2014

Amerikaanse destroyer op weg naar de Zwarte Zee

6 maart - De geleide-wapen-destroyer USS Truxtun (DDG 103) heeft vandaag de Baai van Souda op Kreta verlaten om samen met de Roemeense en Bulgaarse marine manoeuvres te gaan houden in de Zwarte Zee. Het gaat onder meer om tevoren geplande oefeningen. De Truxtun is onderdeel van het flotielje van het vliegdekschip Bush dat operaties uitvoert in het verantwoordelijkheidsgebied van de Amerikaanse Zesde Vloot (hoofdkwartier Napels).
Bron: Navy News
UPDATE: 11 maart - De Truxtun is op 8 maart de Bosporus overgestoken en de Zwarte Zee binnengevaren. Een schip van de Turkse kustwacht begeleidde de destroyer in de Bosporus. Volgens de Conventie van Montreux mogen oorlogschepen van landen niet niet grenzen aan de Zwarte Zee niet langer dan 21 dagen daar blijven.
Bron: Russia Today
UPDATE 2: 22 augustus - De geleide-wapen-destroyer USS Cole (DDG 67) is vandaag vertrokken van Naval Station Norfolk op weg naar de Middellandse Zee, waar hij zich bij de Zesde Vloot zal voegen. Eerder dit jaar nam de Cole deel aan de NAVO-oefening Joint Warrior.
Bron: Navy News Service (Lt. Douglas Kroh)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten