woensdag 26 februari 2014

Voorbereidingen voor Aegis Ashore

15 februari - In Moorestown, New Jersey, wordt gebouwd aan de grondversie van het wapensysteem Aegis die bestemd is om in containers te worden verscheept naar Roemenië, om daar over een jaar deel uit te gaan maken van de European Phased Adaptive Approach (EPAA), het Europese raketschild van de NAVO.
Van de maritieme versie van Aegis zijn er nu 30 geïnstalleerd op oorlogsschepen van de VS (vijf kruisers en 25 destroyers) en vier op Japanse destroyers. Vier VS-destroyers gaan naar Rota in Spanje voor EPAA. De eerste landversie van Aegis (Ashore), lijkend op de bovenbouw van een destroyer met radars, werd afgelopen zomer verscheept naar Kauai, Hawaii voor inzet in de Stille Oceaan. De tweede gaat dus naar Roemenië en wordt daar gekombineerd met 24 SM-3 raketten.
Bron: Defense News (Christopher P. Cavas)
UPDATE: 9 oktober - Morgen wordt de raketbasis Aegis Ashore in Roemenië door de Amerikaanse marine in gebruik genomen. Op de basis in Deveselu op het terrein van een grotere militaire installatie van de Roemenen komen enkele honderden Amerikaanse militairen en burgers te werken. Er wordt een Aegis SPY-1 radar gevestigd met 24 Standard Missile 3 raketten van het subtype Block 1B. De bouw- een kontrakt van 134 miljoen dollar -  is nog gaande. De volgende basis, in Polen, moet in 2018 klaar zijn.
Bron: Stars and Stripes (Steven Beardsley)
UPDATE 2: 24 maart 2015 - De VS-marine is bezig met voorbereidingen voor Aegis Ashore in Polen. In 2016 zal de US Naval Support Facility Redzikowo in gebruik worden genomen. Er komt een Aegis Spy-1 radar met Standard  lanceerinrichtingen.
Bron: Seapower (Richard R. Burgess)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten