dinsdag 23 juli 2013

China en Rusland houden samen grote marine-oefening

2 juli - De Chinese marine voegt zich later deze week bij de Russische voor het houden van de grootste oefening ooit met een buitenlandse partner. De Chinezen sturen vier destroyers, twee geleide-wapen-fregatten en een ondersteunend schip voor de oefening die van 5 tot 12 juli wordt gehouden. De schepen zijn gisteren uit de haven Qingdao vertrokken, de thuisbasis van de Chinese noordelijke vloot. Het verzamelpunt is de Baai van Peter de Grote bij Wladiwostok.
Daarnaast is ook een reeks gezamenlijke oefeningen in terreurbestrijding aangekondigd die van 27 juli tot 15 augustus gehouden zullen worden in de Oeral.
Bron: Associated Press
UPDATE: 14 juli - Een flottielje van de Chinese marine is voor de eerste keer gesignaleerd in de zeestraat La Pérouse, die het Russische eiland Sakhalin scheidt van het noordelijke Japanse eiland Hokkaido en de Japanse Zee verbindt met de Zee van Ochotsk. De vijf schepen, twee met raketten uitgeruste destroyers, twee fregatten en een bevoorradingsschip waren afkomstig van de marine-oefeningen bij Wladiwostok. Een dag eerder was de Russische vloot met 16 schepen door de zeestraat naar de Zee van Ochotsk gevaren.
Bron: AFP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten