woensdag 22 mei 2013

Koncentratie lokaties defensie - Marine Etablissement afgestoten

14 mei - Defensie gaat verder met het reorganiseren van de infrastruktuur. Een nieuwe brief van minister Hennis kompleteert het plan van haar voorganger. Een paar punten er uit:

* De munitieopslag wordt tot 2016 flink gekoncentreerd. Uiteindelijk zal het aantal lokaties worden teruggebracht tot één centraal depot, zeven hoofdlokaties en acht sublokaties. MMC Veenhuizen wordt het centrale munitiedepot en kombineert de lokaties Alphen (NB), Wassenaar/De Kom, Coevorden, Staphorst, Rithem (Zeel.), Bergen (BRD) en MMC Ruinen.
De andere hoofdlokaties en sublokaties:
Den Helder (met Amsterdam en Texel)
Leeuwarden
ISK Harskamp (met Reek, Oirschot en Rucphen)
ASK Oldebroek (met Lauwersmeer en Havelte)
Gilze-Rijen
Volkel
Doorn, gaat naar Vlissingen (met Rotterdam)

* Zoals al eerder bekend gaat het mobiele NAVO-kommandocentrum voor luchtoperaties DARS van Nieuw-Milligen dit jaar naar Italië. Uit verschillende dokumenten blijkt dat dit de prijs was die Nederland moest betalen voor behoud van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum vanwaaruit een deel van de oorlog in Afghanistan werd ondersteund.

* Het Marine Etablissement op Kattenburg in Asmterdam, onder meer bekend van marine-afluisteren en als verzamelgebied voor grootschalige ME-akties en geheime politie-teams, gaat grotendeels voor de marine verloren (verm. tot 2018). Wel blijven Distrikt West van de marechaussee en de Nationale Reserve (Natres vrije-tijds soldaten) op dit terrein, wat klinkt alsof het nog niet direkt voor het publiek beschikbaar komt. Over de feestzaal van de marine wordt nog een beslissing genomen.

* Vliegbasis Eindhoven blijft in elk geval tot 2020 militair

Bron: Brief Defensie over Herbeleggingsplan Vastgoed fase 2b

Geen opmerkingen:

Een reactie posten