donderdag 27 december 2012

Russische oorlogsschepen op weg naar Syrië

18 dec. 2012 - Een groep Russische oorlogsschepen is op weg naar de Middellandse Zee met als mogelijke opdracht een rol bij de evakuatie van Russische burgers uit Syrië, aldus persbureau Interfax. Het gaat om het fregat Yaroslav Mudry van de Baltische Vloot met de landingsschepen Kaliningrad en Alexander Shabalin, de tanker Lena en een sleper.
Bron: Los Angeles Times (Sergei L. Loiko)
Update:Associated Press voegt hier nog aan toe dat een tweede groep van drie marineschepen van de Noordelijke Vloot is vertrokken vanuit de marinebasis Severomorsk op het schiereiland Kola. Dit flottielje is officieel op weg om zich te voegen bij de patrouilles tegen de piraten van de Golf van Aden, maar komt dan voorbij aan de Syrische kust en kan daar zo nodig in de buurt blijven.
Update: 30 dec. 2012 - Het landingsschip Novocherkassk met mariniers is vanuit de Zwarte Zee vertrokken met bestemming Syrië, waar het de eerste helft van januari wordt verwacht. Eerder waren de landingsschepen Azov en Nikolai Filchenkov al gestuurd. Officieel gaat het allemaal om grootschalige oefeningen die eind januari beginnen. Langs de kust bij de noordelijke Kaukasus vinden eerst nog landingsoefeningen plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten